Bătălia pentru primării: cine a câștigat alegerile în marile orașe din țară

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii cu drept de vot și-au ales duminică, 9 iunie, primarii, consilierii locali și municipali, europarlamentarii și președinții consiliilor județene. Prezenţa la urne pe ţară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 22.00, de 49,95%, conform datelor transmise de Biroul Electoral Central.

Lia Olguța Vasilescu a câștigat un nou mandat la Primăria Craiova. Aceasta a obținut un nou mandat cu 65,3% din voturi, conform rezultatelor exit-poll pentru alegerile locale, prezentate de Claudiu Manda, președintele PSD Dolj. Prezența la vot în Municipiul Craiova a fost de 40,35 % la alegerile locale 2024.

La Cluj-Napoca, candidatul PNL Emil Boc a câștigat un nou mandat, mai precis al șaselea. Primarul în funcție al municipiului Cluj Napoca a ieșit învingător cu 45% din voturile exprimate, potrivit numărătorii paralele realizate de liberali. Prezența la urne la alegerile locale din 2024 a fost în Municipiul Cluj Napoca de 54,71%.

De asemenea, candidatul Alianței Dreapta Unită, Dominic Fritz, a obținut al doilea mandat la Primăria Timișoara, conform rezultatelor parțiale.

Prezența la urne a fost de 45,67 % la alegerile locale 2024 în Municipiul Timișoara.

Potrivit rezultatelor parțiale, actualul edil al Constanței, Vergil Chițac, a obținut un nou mandat, cu 29,6% din voturile exprimate, conform Ziua de Constanța.

Liberalul Mihai Chirica va fi, de asemenea, la cârma Primăriei Iași pentru încă patru ani. Potrivit Ziarul de Iași, edilul a obținut noul mandat ca primar al Iașiului cu 32,6% din voturi.

George Scripcaru a câștigat Primăria Brașovului. Conform Biz Brașov, primarul în funcție al Brașovului, Allen Coliban, a pierdut în fața lui Scripcaru cu mai bine de 4.000 de voturi.

Primăria Oradea a fost câștigată de Florin Birta, potrivit rezultatelor parțiale citate de Bihon.ro. După centralizarea rezultatelor din 91 de secții de votare dintre cele 145, Birta a câștigat cu 66,77% din voturi.

Amintim faptul că secțiile de votare au fost deschise duminică, 9 iunie, de la 7:00 la 22:00 pentru alegerile locale și europarlamentare în 2024.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: