Biden anunţă că-şi va reevalua candidatura, dacă va fi diagnosticat cu o problemă ”medicală”

Sursa foto: Facebook

Preşedintele american Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, asaltat de întrebări despre acuitatea sa mentală, anunţă că-şi va reevalua candidatura dacă ar fi diagnosticat cu o problemă medicală, în timp ce un nume greu în Partidul Democrat a relansat miercuri apeluri la retragerea sa din cursa la fotoliul de la Casa Albă, relatează AFP.

Este pentru prima oară când Biden întredeschide uşa ideii de a-şi abandona campania.

”Dacă aş avea o problemă medicală care ar apărea, dacă cineva, medici ar veni să mă vadă şi ar spune «aveţi cutare problemă»”, a răspuns el într-un interviu acordat postului BET când a fost întrebat ce l-ar putea face să se gândească să-şi retragă candidatura la alegerile prezideţiale din noiembrie.

Joe Biden îşi joacă supravieţuirea politică după contraperformanţa dezastruoasă din dezbatetrea cu Trump, care a provocat un val de întrebări despre capacităţile sale fizice şi mentale.

Miercuri, alesul din California Adam Schiff i-a cerut lui Biden ”să predea torţa mai departe”, subliniind că se îndoieşte că şeful statului îl poate înfrânge pe Donald Trump în noiembrie.

Schiff devine astfel alesul democrat de cel mai înalt rang care-i adresează public această cerere după dezbatere.

El este totodată primul care relansează acest apel după tentativa de asasinare a lui Donald Trump în timpul unui miting de campanie, sâmbătă.

Adam Schiff şi-a făcut anuţul cu puţin înainte ca preşedintele să înceapă să curteze alegători hispanici în Nevada.

Joe Biden „a fost unul dintre cei mai importanţi preşedinţi din istoria ţării noastre”, afirmă Schiff într-un comunicat transmis cotidianului Los Angeles Times.

”Însă naţiunea noastră se află la o răscruce de drumuri”, a adăugat el.

”O a doua preşedinţie Trump ar submina fundamentele însele ale democraţiei noastre, iar au am îngrijorări serioase cu privire la capacitatea preşedintelui de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie”, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: