Biden s-a întâlnit cu văduva şi fiica lui Navalnîi în San Francisco

Joe Biden & Yulia Navalnaya
Sursa foto: Twitter (X) - President Biden

Joe Biden s-a întâlnit joi, la San Francisco, în California, cu Iulia şi Daşa Navalnaia, văduva şi fiica opozantului rus Aleksei Navalnîi care a murit în închisoare săptămâna trecută, iar şeful Casei Albe a lăudat „un om de un curaj incredibil”, relatează AFP.

„Am avut onoarea de a mă întâlni cu soţia şi fiica lui Aleksei Navalnîi”, a anunţat preşedintele american într-o foarte scurtă declaraţie în faţa camerelor de luat vederi după întâlnirea care a avut loc departe de ochii presei. „A fost un om de un curaj incredibil şi este extraordinar să văd cum soţia şi fiica sa continuă acest lucru”, a adăugat preşedintele.

Casa Albă a publicat două fotografii de la întâlnire. În una dintre ele, Joe Biden o îmbrăţişează pe Iulia Navalnaia. Cealaltă fotografie îl arată pe preşedintele american înconjurat de cele două femei, toţi trei stând aşezaţi în fotolii gri.

„Astăzi, m-am întâlnit cu Iulia şi Daşa Navalnaia – persoanele dragi lui Aleksei Navalnîi – pentru a le transmite condoleanţe pentru pierderea lor devastatoare. Moştenirea curajoasă a lui Aleksei va continua să trăiască în Iulia şi Daşa, precum şi în nenumăraţii oameni din întreaga Rusie care luptă pentru democraţie şi drepturile omului”, a scris preşedintele american pe X.

Daşa Navalnaia este studentă la Universitatea Stanford din California. Într-un mesaj publicat joi pe reţeaua X (fostul Twitter), însoţit de o fotografie în care apar amândouă, mama sa, Iulia Navalnaia, anunţase că a venit la fiica sa, pentru a se consola împreună.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL