Bode: PIB-ul Sălăjului va crește datorită Autostrăzii Transilvania, proiect deblocat de PNL

Primii kilometri de autostrada inaugurați în județul Sălaj în luna septembrie au marcat numărul simbolic de 1000 km de drum de mare viteză în România. Deși în anul 2020, anul pandemiei, multe investiții s-au amânat, Autostrada Transilvaniei a fost unul dintre proiectele care a fost deblocat de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Lucian Bode.

Într-un interviu recent, secretarul general al PNL, Lucian Bode, explică faptul că atunci când acesta a preluat portofoliul de la Transporturi, acum 4 ani, pe 4 noiembrie 2019, se lucra efectiv numai pe 2 tronsoane, Iernut-Chețani si Borş-Biharia, inaugurate în anul 2020. Celelalte tronsoane nu aveau nicio procedură demarată. Într-un an de mandat, Lucian Bode spune că a reușit să deblocheze cea mai mare parte a Autostrăzii Transilvania, iar rezultatele au început să se vadă.

În același interviu, Lucian Bode spune că este meritul PNL pentru marile proiecte de infrastructură demarate în 2020: autostrăzile A1, A7 și A8.

Conform unei analize făcute de Romanian Economic Monitor, PIB-ul pe cap de locuitor este cu 25% mai mare în județele care au cel puțin un tronson de autostradă față de județele fără autostradă. Odată cu deschiderea acestor noi porțiuni de drum, județul Sălaj beneficiază de un avantaj logistic, facilitând accesul întreprinzătorilor locali la piețele naționale și internaționale.

Așadar, prin îmbunătățirea conexiunilor regionale și prin crearea unui coridor de transport eficient, Autostrada Transilvania devine coloana vertebrală a dezvoltării pentru întreaga zonă pe toate domeniile: creștere economică, investiții și mai multe locuri de muncă bine plătite.

 

 

 

 

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL