Bode: PNL are zestrea și toate premisele să dea viitorul președinte al țării

Lucian Bode
Sursa foto: captură video

Secretarul general al PNL, Lucian Bode a spus, duminică, la Digi24, că liberalii au „toate premisele” pentru a da următorul președinte al României, după alegerile prezidenţiale din 2024, în ciuda „dorinţei fireşti” a PSD de a câştiga această bătălie electorală. În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Bode crede că este vorba despre a alege între civilizaţia euroatlantică şi modelul putinist.

„Partidul Naţional Liberal va da preşedintele ţării şi în 2024. A făcut foarte bine dreapta că a dat preşedintele României timp de 20 de ani”, spune Bode, citat de Digi24.

România este pe un parcurs euroatlantic foarte bun, putem să ne dezvoltăm în continuare în acest parteneriat. Cu siguranţă, PSD îşi doreşte să aibă un candidat care să câştige. Şi-au dorit de 20 de ani acest lucru. Este firesc să fie aşa, dar Partidul Naţional Liberal, cu zestrea pe care o are, cu ceea ce a făcut Partidul Naţional Liberal în ultimii trei ani şi jumătate asumându-şi guvernarea, are toate premisele să dea, nu un candidat, ci viitorul preşedinte al României”, a afirmat Lucian Bode, secretarul general al PNL.

„Miza alegerilor europarlamentare este şi una civilizaţională, dacă vreţi (…) Va trebui să alegem între civilizaţia euroatlantică şi modelul putinist. Îmi asum ce spun. Modelul putinist înseamnă circar, scandalagii agresivi şi propagandă. Mă refer la extremişti, mă refer la AUR. Românii vor trebui să aleagă între cele două modele”, a mai afirmat Lucian Bode.

Bode a mai declarat, la emisiunea Briefing de la Digi24, că în PNL nu s-a discutat despre formarea unui bloc democratic cu PSD. El a mai spus ă PNL își dorește să câștige alegerile, dar că o alianță cu PSD este „cea mai stabilă și mai de viitor construcție politică”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: