Bogdan Stoica: A sunat alarma olandeză. Cum procedăm

Bogdan Stoica

Dacă te uiți pe cv-ul lui Geert Wilders, olandezul de extremă dreapta care a luat partea leului cu Partidul Libertății în alegerile din Olanda, George Simion o să ți se pară un moderat.

A fondat partidul în 2004, sătul de politicile privind migrația necontrolată și discriminarea pozitivă a minorităților. S-a targetat în special ca anti-islam, cu migrația islamicilor în plan secundar și a trantit pe masă oferta cu interzicerea moscheilor și a Coranului. Ulterior, a început să critice politicile climat change, pe care le consideră tirania elitelor, vrea control la frontiere și deportarea imigranților ilegali, crede că suntem într-o „rusofobie isterică”, s-a dus în Rusia și zice că nu va mai trimite arme Ucrainei. Sigur, omul nu poate guverna singur, dar nici celelalte partide nu pot să nu-i ofere ceva din tot ce spune, pentru că fără el nu se prea poate face un guvern. Și asta poate schimba politica Olandei în cel mai profund mod. Inclusiv la nivelul votului acestei țări pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Nu țin statistici, dar știu sigur că nu e singura astfel de victorie în Europa. Iar asta înseamnă ceva. Că autoritarismul pe unele teme trebuie abandonat de partidele actuale, dacă vor să mai reprezinte ceva în viitor. Că dacă nu se ajunge la o mediere între cele două feluri de populație a Europei – cei care vor ca trecutul să mai însemne ceva și cei care vor să schimbe totul, există riscul ca puterea să ajungă în tot mai multe țări pe mâna unor asemenea băieți cu potențial de dictator. Că ar trebui să-l citim cu toții pe Tony Blair, până să iasă din politică, când a spus că politicile de conviețuire nu merg atunci când unele populații refuză să se integreze în marea majoritate și că discriminarea pozitivă nu ajută la nimic.

Mai pe șleau: dacă nu se renunță la progresismul ăsta aberant, care nu ține cont de particularitățile fiecărei națiuni, riscăm că ajungem toți pe mâna unora care ne vor împărți în buni și răi. Cei buni la muncă, cei răi în lagăre. Nazo-comunism.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: