Bogdan Stoica: Când soluția e la fel de nasoală ca problema

Bogdan Stoica

13 octombrie. Scriu pe PSnews că dacă politicienii și mass-media nu se organizează un pic, tensiunea generată de conflictul din Israel poate duce la o pandemie de antisemitism în Europa, inclusiv și la noi, că na, importăm o droaie de migranți musulmani. Pe 14 octombrie, un nene a înjunghiat un profesor în Franța, strigând „Allahu Akbar”. Pe 16 octombrie, alt nene a înjunghiat doi suporteri, strigând „Allahu Akbar”. De ăsta se știe câte ceva: tunisian, radicalizat, implicat în trafic de persoane.

Dau un pic timpul înapoi: pe 2 octombrie, DIICOT a destructurat o rețea de traficanți de persoane de la mine din „sat”, după ce ăștia aduseseră la mine în județ, cu acte false, peste 2.000 de migranți ilegali. Dacă fenomenul ăsta e generalizat, România mai are, pe lângă migranții cu acte în regulă, încă vreo 80.000-100.000 de dubioși despre care nu știm dacă sunt oameni de treabă sau membri Hamas, Hezbolah sau Isis.

Mie mi se pare o cifră enormă. Și un risc real de securitate. În Franța sau în Belgia, când cineva comite un atentat, e găsit după urmele lăsate pe milioanele de camere video sau plătind cu cardul pe undeva. La noi, în țara cashului și a clădirilor abandonate din centrele orașelor, va fi imposibil să găsești un asemenea dement.

Și nu știu de ce să mă tem mai tare: de corupția de la Migrație și Evidența Persoanei, că fără ei slabi nu ai avea cum să faci acte false bune, sau de noul pretext de suprimare a banilor fizici și de supraveghere generalizată? Pentru că, indiferent cum ai trata problema, migranții ăștia dubioși sunt mană cerească pentru politicienii care vor un stat intruziv și autoritar.

Pare că am fost duși cu forța la o masă de ruletă dintr-un cazino, unde, așa cum se știe, casa câștigă întotdeauna.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: