Bogdan Stoica: De ce ai vota cu Simion și Șoșoacă?

Bogdan Stoica

Fă acest exercițiu teoretic: dacă nevasta sau soțul, după caz, se poartă timp de o săptămână de parcă n-ar fi oamenii de care te-ai îndrăgostit, ți-ai pune problema reevaluării relației? Eu cred că da. Și acum, dacă ești simpatizant AUR și SOS, folosește aceeași logică: se mai merită să-i mai votezi pe Simion și pe Șoșoacă? Te întreb pentru că în ultima săptămână, cei doi mi s-au părut cei mai dezorientați oameni politici.

Simion s-a dus miercuri să se îmbrâncească cu jandarmii la poarta congresului PPE. Mă gândesc că dacă avea concret de spus o făcea dar n-a avut, doar a țipat și a făcut live-uri, ca un reporter de monden într-o noapte de sâmbătă în Nuba. Câteva zile mai târziu, probabil tot de plictiseală, a mimat că vrea să intre în Guvern și s-a certat cu jandarmii, tot într-un live. Absolut penibil. U strigăt de ajutor ambulant, obsedat de uniforme. Arată de parcă dacă-l lași fără jandarmi câteva zile intră în sevraj.

Șoșoacă n-a zis nimic nici în cazul copilului violat în școală, nici în cazul congresului PPE. Ai zice că a avut altceva mai important de făcut, dar tot ce-a făcut a fost să se certe LIVE cu un polițist care i-a luat permisul pentru că rula cu 110 la oră unde limita era 60kmh. L-a porcăit pe bietul om de parcă era invers, ea rula cu 60 și ăla i-a făcut hârtii de 110. Precum se vede, e tot o persoană fascinată de consumul ilegal de uniforme.

Mă întorc la exercițiul de imaginație de mai sus: să zicem că ești simpatizant AUR și/sau SOS, te gândești să-i votezi. De ce ai vota niște oameni care nu fac nimic inteligent? Niște oameni care nu abordează nici o temă de reflecție importantă, de la suveranism la poluare, de la inflație la război? Care pare că sunt în stare să facă doar zgomot.

Las și un proverb, poate-i vezi utilitatea: Binele nu face zgomot şi zgomotul nu face bine.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL