Bogdan Stoica: Evenimentul care ar putea schimba alegerile

Bogdan Stoica

Gazeta de Maramureș a publicat ieri o știre care ar putea schimba fundamental alegerile de anul ăsta: la liceul „George Barițiu” din Baia Mare un elev a fost sancționat cu scăderea notei la purtare pentru că „a adus și difuzat în unitatea de învățământ, materiale care, prin conținutul lor, atentează la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării”.

De fapt, uite ce-a făcut puștiul: pasionat de istorie, s-a dus la București de ziua deținuților politici de unde a venit cu niște stickere cu mesajele „Eroii nu mor niciodată” și „Basarabia e România”, emise de Mișcarea Unionistă. Le-a adus la școală, le-a oferit colegilor care le-au cerut. Și gata. Așa a atentat elevul la independența, suveranitatea și integritatea națională a României. Pentru asta a fost sancționat.

Nu mai zic că George Barițiu, cel care dă numele acelui liceu, a fost unionist. Că cele două mesaje „Eroii nu mor niciodată” și „Basarabia e România” nu aparțin vreunui partid politic și sunt egale, semantic vorbind, cu „Dan Spătaru n-a murit” și „iPhone înseamnă excelență”. Sunt doar șocat că într-o perioadă în care drogurile, violența și agresiunile sexuale din școli și licee au ajuns la un nivel alarmant, șefii acestui liceu au intrat în panică când au văzut un elev care are valori normale și îl tratează ca pe o epidemie.

Dar e de bine. Până azi ar fi fost destul de greu să explici cât de nociv poate fi progresismul isteric în educație. De acum e foarte simplu, spui doar „sindromul Baia Mare” și toată lumea va înțelege ce e de înțeles. Sunt curios doar ce va înțelege ministrul Deca.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: