Bogdan Stoica: Trei feluri de oameni care nu-i plac pe protestatari

Bogdan Stoica

E clar, ne-am pierdut antrenamentul. Avem primele proteste din ultimii 30 de ani la care nu putem spune „uite interesul electoral”, uite ONG-urile și oculta” sau uite-i pe ruși ce ne fac” și aproape că nu ne mai permitem libertatea de a crede că oamenii din stradă sunt nemulțumiți pe bune de viața lor. Mai multă lume decât credeam este împotriva protestelor, și am identificat, zilele astea, trei linii de atac.

  1. partidele. Pentru că protestatarii i-au luat la capace pe toți, de la Ciolacu la Șoșoacă, partidele lansează zilele astea mesaje de tip „se pune în pericol siguranța publică, oamenii nu mai pot ajunge la muncă, lucrurile pot degenera oricând, forțele de ordine fac ce pot”.
  2. presa și influencerii. Prea mult timp și prea bine hrăniți de partide, pe care nu ezită să-i scuture de scame, cu o credibilitate cvasi-pierdută în fața oamenilor simpli, se declară dezamăgiți de prostia protestarilor, pe care-i ceartă că „vin cu cereri absurde”, „nu știu lucruri simple ca”, „de unde să li se dea dacă nu sunt bani”, „păi așa am putea să ne plângem toți de toate prostiile”.
  3. neocomuniștii. cei care cred că cei din stradă sunt oameni care au prea mult pământ, utilaje prea scumpe, câștiguri destul de mari, toți grupați într-o ocultă de mafioți nerușinați, care nu se mai mulțumește cu marje de profit cu o singură cifră, ca în Euroas (și aici e citat inevitabil Iancu Guda), ci forțează Guvernul să le asigure câștiguri nemeritate, chiaburii dracului!

Parcă ascult bancul cu cardiologul și pacientul cu probleme serioase la inimă, căruia îi spune: „Fumezi de rupi, nu?”. „Nu, n-am fumat niciodata”, răspunde pacientul. „Bei zilnic, tărie și vin roșu, nu?”. „Nu, deloc, chiar nu consum alcool”. „Auzi, știi ce?! Nu te mai preface, că tot îți găsesc eu ceva!”

**** Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: