Boloş: Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă

Sursă foto: Facebook / Marcel Boloș

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către ţările cu ratinguri ridicate, deoarece acestea sunt considerate mai stabile, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Acesta a discutat, la Washington, cu reprezentanţi ai agenţiilor de rating S&P şi Moody’s, despre particularităţile economice ale României şi despre strategiile pentru asigurarea stabilităţii macroeconomice.

„În contextul vizitei de lucru la Washington, am avut discuţii foarte constructive cu agenţiile de rating S&P şi Moody’s, despre particularităţile economice ale României şi despre strategiile pe care le vom aborda pentru asigurarea stabilităţii macroeconomice. În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere. De ce este foarte important ce rating primeşte România? Un rating ridicat facilitează accesul la finanţare pe pieţele internaţionale de capital la costuri mai reduse. Investitorii străini au tendinţa de a se orienta către ţările cu ratinguri ridicate, deoarece acestea sunt considerate mai stabile. În esenţă, o ţară cu un rating înalt este adesea văzută ca fiind un partener mai fiabil şi mai stabil în afaceri”, a scris ministrul Finanţelor, pe pagina sa de Facebook.

Boloş a reafirmat, în context, că, pentru creşterea competitivităţii economice şi crearea unui mediu propice pentru investiţii durabile se au în vedere măsuri precum consolidarea fiscală, creşterea investiţiilor în infrastructură şi educaţie, stimularea investiţiilor private şi promovarea unei guvernanţe economice eficiente şi transparente.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL