Botoşani: Maternitatea va fi modernizată în baza unui proiect finanţat prin PNRR

Sursa foto: Calea Europeana

Clădirea Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani va fi modernizată cu fonduri asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici.

Potrivit acestuia, proiectul de reabilitare energetică, de reamenajare şi modernizare a etajelor IV şi V, a vestiarelor din zona de demisol şi desfiinţarea mansardei şi montarea de panouri fotovoltaice are o valoare de peste cinci milioane de euro.

„În parteneriat, Consiliul Judeţean şi Spitalul Mavromati au depus pe PNRR proiectul de renovare şi modernizare a secţiilor din Maternitate. S-a obţinut finanţarea, s-a realizat deja Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi s-a trecut în etapa Proiectului Tehnic”, a declarat Doina Federovici.

În urma realizării DALI, valoarea eligibilă a investiţiilor care vor fi făcute la Maternitatea Botoşani este de 4.769.951,69 euro, iar valoarea neeligibilă a lucrărilor, asumată de către CJ Botoşani este de 491.922,46 euro. Lucrările neeligibile sunt cele de reamenajare şi modernizare a etajelor IV şi V, precum şi a vestiarelor din zona de demisol, informează agerpres.ro.

Prin proiect vor fi realizate şi patru staţii de reîncărcare finanţate prin PNRR şi una din fondurile CJ Botoşani.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL