Bulgaria pregătește instalarea de turbine eoliene în Marea Neagră, lângă granița cu România

Sursa foto: Pixabay

Parlamentul Bulgariei a elaborat un proiect de lege pentru instalarea de turbine eoliene în Marea Neagră, fiind vizată o zonă apropiată de granița cu România.

Parlamentarii bulgari au întocmit un proiect de lege pentru producerea de energie eoliană în Marea Neagră, în zona localității Shabla, din nord-estul țării, la nici 30 km de granița cu România, potrivit media bulgare, care nu dau totuși foarte multe detalii. Turbinele ar urma să fie amplasate la o distanță de 20-50 km de țărm, astfel încât să nu aibă un impact negativ asupra turismului și naturii. Legea ar trebui să fie adoptată în ianuarie 2024.

Potențialul eolian offshore din nordul coastei bulgare a Mării Negre ar fi de peste 116 GW. Numai în regiunea Shabla se pot construi în câțiva ani capacități de cel puțin 6 GW, ceea ce ar garanta independența energetică a țării, spun parlamentarii.

De asemenea, autoritățile se așteaptă ca producătorii de energie să aducă investiții în infrastructură în regiunea Dobrich, noi locuri de muncă în municipalitățile Shabla, Kavarna, Balchik și Dobrich.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL