Burduja: Cârstoiu nu a fost inclus în sondajul pe care l-am văzut eu

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Medicul Cârstoiu nu a fost inclus în sondajul pe care l-am văzut eu, susține Sebastian Burduja, președinte PNL București și ministru al Energiei în Guvernul Ciolacu. Invitat la emisiunea Puterea Știrilor, Burduja a explicat cum a ajuns coaliția PNL-PSD la varianta Cătălin Cârstoiu pentru Primăria Capitalei și nu a fost susținut un om de partid.

„Sunt convins că viitorul primar al Bucureștiului poate fi profesorul Cârstoiu”

„N-am vânat niciodată o funcție, n-am vânat nici funcția de primar general. Am spus că îmi asum această răspundere ca președinte al filialei București. În viață, repet, n-am alergat după funcții, dar mi s-au dat răspunderi. Era răspunderea pe care eram gata să mi-o asum. Repet, în calitate de președinte al filialei, au fost discuții, au fost analize, au fost decizii luate la nivelul conducerii celor două partide, iar eu sunt un om de echipă și întotdeauna voi respecta asta. Nu este o miză pentru mine, ci mai degrabă miza ar fi ca Bucureștiul să capete un om responsabil, competent și care să aducă o schimbare în Primăria Generală. Iar eu merg înainte, pentru că pentru mine puterea stă în idei. Am scris o carte – Planul pentru București – este în curs de apariție la Editura Litera, se va lansa în perioada următoare și eu mă voi bucura atunci când viitorul primar general o va avea pe raft, în bibliotecă și o va mai răsfoi din când în când, poate punând în practică măcar unele dintre principiile și proiectele pe care eu le-am gândit.

Eu sunt convins că viitorul primar al Bucureștiului poate fi profesorul Cârstoiu. I-am și spus: <<Cătălin, ești cel mai bun>>. E decizia asumată a celor două partide, a celor doi președinți care au făcut această analiză și cel mai important e ca cele două partide să dea majoritate și în Consiliul General, pentru că Bucureștiul cu un primar general fără Consiliu… e foarte greu să miști înainte un oraș cu 3 milioane de suflete. Deci este foarte important să existe stabilitate, maturitate și decizia asumată”, a declarat Sebastian Burduja, la Puterea Știrilor.

Concluzia sondajelor interne

„Nu m-am ocupat de sondaje și mă bucur că n-am făcut-o. Într-un fel, era corect să nu fiu acolo, pentru că eram una dintre opțiuni și e normal ca procesul să fie gestionat de cei care și-au asumat până la urmă decizia: conducerea partidul. Cel puțin pe sondajul pe care eu l-am văzut, dar era înainte de discuția finală cu dl. Cârstoiu, dânsul nu era inclus ca opțiune. Acela era sondajul în care eram eu, comparat cu dna. Firea și una dintre concluzii, într-adevăr, a fost că este greu pentru un candidat dintr-un partid să coopteze votanți din rândurile celuilalt partid din această alianță. Asta este o realitate”, a mai susținut liberalul.

Amintim că, deși și-au dori să fie candidați la Primăria Capitalei, Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt acum coordonatori politici ai campaniei PSD-PNL pentru Capitală. Practic, Gabriela Firea și Sebastian Burduja îl vor ajuta pe medicul Cătălin Cârstoiu să fie primar al Bucureștiului, poziție pe care cei doi au țintit-o.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: