Burduja încurajează mersul pe bicicletă. Ce departament vrea să înființeze

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

Liberalul Sebastian Burduja vrea să cucerească primul mandat de primar al Capitalei încurajând deplasarea „verde”. Acesta spune că poluarea este una dintre cele mai serioase probleme cu care se confruntă Municipiul București, iar cetățenii ar trebui încurajați să meargă mai des pe bicicletă. Vrea chiar să înființeze un Departament de Inginerie a Traficului.

Candidatul PNL la Primăria Municipiului București, Sebastian Burduja, spune că nu arderile necontrolate și ilegale sunt principala sursă de poluare a municipiului. Traficul rămâne cap de listă când vine vorba de noxe care pun în pericol sănătatea cetățenilor.

„Deci sunt 60 de senzori de calitate aerului în București și e și o aplicație care-ți de în timp real. E când poluarea este la un nivel înalt, toți senzorii sunt pe roșu. Deci asta ține de Agenția Protecție a Mediului, dacă nu mă înșel, dar eu am din toate cunoștințele mele înțeleg că e corect. Faptul că toți senzorii ăștia se înroșesc înseamnă că e o problemă de poluare care vine din București. Dacă e vorba de o ardere ilegală, se roșește o parte a rețelei de SEN, dar de cele mai multe ori toți sunt roșii. Și asta din cauza acestui trafic. Și atunci soluția e complexă. Trebuie să încurajezi mersul pe jos, să creezi zone pietonale, să creezi deplasări cât mai scurte.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: