Burduja: Nu opriţi aparatele de aer condiţionat pe parcursul întregii zile şi seara să le daţi pe 16 grade

Sursa foto: Facebook

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le recomandă utilizatorilor de aer condiţionat să nu folosească aparatele intermitent, setându-le pe temperaturi foarte mici, el explicând că un aparat care funcţionează o perioadă mai lungă la o temperatură mai ridicată, dar constantă, consumă mai puţin decât un aparat setat pe temperaturi foarte mici, care funcţionează intermitent.

”Am dat o altă recomandare, nu am dat-o eu, o dau experţii: nu opriţi aparatele de aer condiţionat pe parcursul întregii zile şi seara să le daţi pe 16 grade că ne e foarte cald când ajungem acasă. E mult mai bine şi mai ieftin şi pentru consumatori să le ţinem la o temperatură constantă, ceva mai ridicată, 24 de grade, poate 25, cât alege fiecare, decât să facă aceste opriri, porniri în mod constant. E un sfat pe care îl regăsim nu doar în România, ci şi în alte state, dacă dăm o căutare pe internet cum pot să-mi eficientizez consumul, găsim un asemenea sfat”, a afirmat Sebastian Burduja, miercuri seară, la Digi 24.
Întrebat cu cât estimează că vor creşte facturile consumatorilor de electricitate, având în vedere creşterea consumului, ministrul a spus că ”e greu de făcut o estimare cu privire la facturi”, explicând că ”depinde de fiecare gospodărie” şi de economiile pe care fiecare le face.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: