Cale ferată din Valea Jiului, vândută la prețul unui apartament din București

cale ferată CFR
Sursa foto: CFR Infrastructura

O cale ferată din Valea Jiului a fost vândută la licitație la prețul unui apartament din București. Pentru aproape 6 kilometri și mai multe poduri feroviare, s-au plătit 90.000 de euro. Vorbim despre linia de tren pe care se transporta cărbunele la Termocentrala Paroșeni și care face legătura între orașele Lupeni și Uricani. Digi24 a cerut un punct de vedere de la firma care a câștigat licitația, însă nu am primit niciun răspuns.

Fostul proprietar al căii ferate, Complexul Energetic Hunedoara, a intrat în faliment și a dat în plată bunurile către societatea nou creată, Complexul Energetic Valea Jiului. Doar că un tronson de șine de tren, cu tot cu podurile feroviare, a rămas pe vechea firmă. Pentru că compania CFR nu a fost interesată, Complexul Energetic Hunedoara le-a scos la licitație. Au fost cumpărate de o firmă din Târgu Jiu, cu o sumă derizorie. Ar fi apărut, însă, o problemă.

Emil Gros, executor judiciar Complexul Energetic Hunedoara: S-a constituit la nivelul Complexului Energetic Hunedoara o comisie pentru a se vedea cu exactitate acele poduri dacă se valorifică, dacă au făcut parte, câte. Deci nu se știe exact ce s-a scos la licitatie. Ba se știe ce s-a scos la licitație, dar acum au apărut tot felul de discuții.

-Când s-a scos la licitație nu au fost curpinse și podurile, sau cum?

-Ba da, ba da, sunt. Două poduri sunt.

-Sunt mai mult de două?

-Sunt patru poduri în realitate.

În această situație, experții în domeniu consideră că statul ar trebui să ia măsuri.

Rodrigo Maxim, Președintele Federației Sindicatelelor Transportatorilor Feroviari din România: Efectiv se aruncă calea ferată la fier vechi. Nu putem accepta așa ceva. Statul român ar trebui să intervină imediat.

Autoritățile locale s-au declarat uimite de rezultatul licitației.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL