Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea liniei

Sursa: X

CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia. Lucrările efective la cei aproape 43 de kilometri de cale ferată ar trebui să dureze doi ani.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 1,32 miliarde de lei și 1,56 miliarde de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 iunie 2024.

Linia c.f. Constanța – Mangalia face parte din Magistrala 800 București – Constanța – Mangalia, are o lungime de 42,9 km ( măsurați între ax stație Constanța – ax stație Mangalia) și deservește stațiunile turistice din zona de sud a litoralului românesc cât și Portul Constanța și Portul Mangalia.

Proiectul are ca scop „Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia”, în vederea asigurării unui grad ridicat de siguranță a traficului feroviar, cu următoarele rezultate și efecte așteptate cu impact în creșterea atractivității modului de transport feroviar de călători:

– reducerea timpului de călătorie prin creșterea vitezei de circulație pe întregul tronson și eliminarea necesității schimbării locomotivei în stația Constanța;
– reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a impactului negativ asupra mediului;
– creșterea gradului de siguranță și reducerea numărului de accidente;
– creșterea numărului de trenuri de călători care pot fi înscrise în graficul de circulație (prin creșterea capacității de circulație) și a numărului de călători între orașele Constanța și Mangalia;
– creșterea traficului de marfa de tranzit, prin introducerea tracțiunii electrice;
– reducerea consumului de energie;
– creșterea gradului de confort în transportul de călători și sporirea calității serviciilor de transport;
– modernizarea facilităților oferite în stațiile principale;
– grafic de mers cadențat, operat prin material rulant performant.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL