Camioanele „verzi” vor fi scutite de plata taxei de tranzitare a Bucureștiului

Sursa: digi24.ro

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata taxei de acces în Capitală, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 31 ianuarie 2024, după ce Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR a solicitat acest lucru Primăriei Capitalei, informează Agerpres.

„Salutăm decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a înţeles că decarbonizarea transporturilor este o obligaţie asumată prin însăşi calitatea României de membru al comunităţii europene. Conform acordului politic la care au ajuns recent Consiliul şi Parlamentul European privind standardele de emisii de CO2 pentru vehiculele grele, s-a stabilit un obiectiv extrem de ambiţios de reducere cu 45% a emisiilor camioanelor până în 2030. Din păcate, la finalul anului trecut România avea doar 5 camioane electrice înmatriculate, pe când în alte ţări europene precum Germania operează deja peste 800 camioane electrice”, a declarat Radu Dinescu, secretar general al UNTRR.

Potrivit acestuia, prin scutirea vehiculelor comerciale cu propulsie electrică sau hibridă de la plata taxelor de acces în Bucureşti, Primăria Capitalei acordă un sprijin real şi necesar transportatorilor rutieri pentru a putea face tranziţia către un transport comercial nepoluant în vederea decarbonizării activităţilor zilnice de distribuţie de alimente, medicamente şi bunuri de larg consum.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL