Când va afla Ion Diniță dacă poate fi arestat preventiv

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut de la Camera Deputaţilor aviz pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni în 20 octombrie pentru a vota în privinţa cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Zgonea a precizat, după şedinţa Biroul Permanent, că săptămâna viitoare cererea DNA va fi discutată în Comisia juridică, unde deputatul îşi poate prezenta punctul de vedere, inclusiv însoţit de un avocat.

Preşedintele Camerei a menţionat că membrii Comisiei juridice au termen trei zile pentru raportul în cazul Diniţă, iar plenul se va pronunţa după încă cinci zile, potrivit Regulamentului.

În plen, votul va fi secret cu bile.

La şedinţa Biroului Permanent au fost prezenţi doar patru membri, trei reprezentanţi ai PSD şi un deputat PPDD, Zgonea precizând că a trimis tuturor SMS-uri pentru a veni la şedinţă, potrivit Mediafax.ro.

”Eu aduc colegii din arcul guvernamental, ceilalţi sunt buni la televizor. Vin aici dacă dă bine la stenogramă, dacă nu, sunt un pic răciţi”, a comentat Zgonea.

Şedinţa Biroului Permanent a fost convocată de preşedintele Camerei sâmbătă dimineaţă pentru ora 17.00.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă – acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Solicitarea DNA va fi înaintată Parchetului instanţei supreme, care o va transmite Minsterului Justiţiei, pentru ca acesta să o înainteze Camerei Deputaţilor, în vederea obţinerii avizului.

Potrivit procurorilor, cercetarea în stare de libertate a lui Diniţă prezintă pericol pentru ordinea publică, pericol derivat din modalitatea şi împrejurările săvârşirii infracţiunilor, întinderea în timp a activităţii infracţionale, urmarea produsă (consecinţe deosebit de grave) şi calitatea publică a persoanelor implicate în activitatea infracţională cercetată în cauză, care generează un mare impact în rândul opiniei publice cu privire la modalitatea în care unele persoane având funcţii de demnitate publică, înţeleg să îşi exercite funcţia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: