Candidatul USR pentru Sectorul 3: un asistent medical scos de Poliție din toaleta unei școli

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

USR a decis să-l trimită pe Lucian Judele în cursa pentru Primăria Sector 3, care are un trecut controversat. Judele vrea să-l învingă pe Robert Negoiță, deși actualul primar conduce sectorul de peste un deceniu.

Chiar dacă USR insistă foarte mult cu transparența în cazul altor partide, nu a publicat nicăieri CV-ul lui Lucian Ludele. Tot ceea ce se știe despre candidatul USR este că a terminat o școală postliceală de asistenți medicali și la vârsta de 23 de ani a plecat în Italia. A lucrat circa 7 ani în peninsulă și în 2016 s-a întors în România pentru a-și deschide o afacere.

Fără studii superioare?

În interviurile pe care le-a acordat, nu a menționat niciodată că ar avea studii superioare. Faptul că își ascunde CV-ul ridică numeroase semne de întrebare. Dacă USR se voia a fi partidul celor cu studii superioare, acum a ajuns să propună candidați care nici măcar nu-și publică CV-ul.

Lucian Judele a intrat prima dată în PLUS, pentru Dacian Cioloș, după cum declară. Ulterior, PLUS a fuzionat cu USR și a devenit consilier local în 2020. În Consiliul Local a obținut funcția de viceprimar al Primăriei Sector 3. Chiar dacă Cioloș a părăsit USR, Judele a rămas alături de Vlad Voiculescu în USR.

Scos de Poliție din toaleta unei școli

Chiar dacă are studii postliceale, Judele a fost pus de USR în comisiile de buget, fonduri europene și protecție socială. Un asistent medical care trebuie să decidă cum sunt cheltuiți banii cetățenilor.

Judele a intrat de mai multe ori în conflict direct cu primarul Robert Negoiță. Nu a existat niciodată o colaborare primar-viceprimar.

În 2023, Lucian Judele era scos de Poliție din toaleta unei școli din Sectorul 3, după ce intrase acolo fără nicio autorizație. USR-istul făcea un video Live chiar din toaletă pentru a arăta condițiile din unitatea de învățământ. Directorul școlii a chemat Poliția, iar viceprimarul USR chiar intrase peste copii în baie, potrivit unor martori.

Scandalul din toaletă nu l-a ajutat la absolut nimic, atât timp cât USR e cel care atacă proiectele primarului Negoiță și nu colaborează cu conducerea Primăriei. USR-iștii au demonstrat că nu-i interesează autorizațiile și se consideră stăpâni pe instituțiile statului, încălcând inclusiv dreptul elevilor la intimitate în toaletă.

Lucian Judele, viceprimar USR în Sectorul 3, sursa: Facebook

Războiul cu Negoiță

Lucian Judele are un întreg război cu Robert Negoiță, deși nu-l deranjează să fie vicele primarului pe care îl critică. În 2021, Robert Negoiță a schimbat yala de la ușa biroului lui Judele, blocându-i astfel accesul. În aceeași situație a fost și viceprimarul PNL.

USR-istul l-a atacat pe Robert Negoiță și în cazul accidentului de la Biblioteca Națională, unde Primăria Sector 3 avea mai multe lucrări. În 2021, un mal de pământ a căzut peste 6 muncitori, iar 2 dintre ei au murit sufocați. Muncitorii erau sub contract cu firma Algorithm Residential S3, deținută de Consiliul Local Sector 3. Ulterior s-a descoperit că firma respectivă nu avea autorizație. Judele l-a acuzat pe Negoiță, pe rețelele de socializare, că ar fi vinovat de moartea acelor oameni, iar după 2 ani de la incident magistrații nu au făcut dreptate în acest caz.

Judele l-a mai acuzat pe Robert Negoiță și de probleme cu justiția, dar uită că Vlad Voiculescu, președintele USR București, este urmărit penal în dosarul vaccinurilor. USR-iștii nu au o problemă cu Voiculescu pe lista pentru alegerile europarlamentare, dar critică alți politicieni.

Supraviețuia cu 1.000 lei/lună

Lucian Judele a reușit să se salveze cu funcțiile politice, pentru că fără acestea ar fi avut mari probleme de supraviețuire. Salariul de asistent medical din Italia nu era oricum foarte mare. Într-un interviu preciza că ar avea o casă în Italia, însă în declarația de avere nu a trecut nimic.

În 2019, USR-istul a câștigat doar 12.630 de lei, potrivit declarației de avere din 2020. Cu un an înainte să devină viceprimar supraviețuia cu 1.000 de lei pe lună în București. În conturile bancare mai avea circa 42.000 de euro. După ce s-a instalat în funcția de viceprimar, a ajuns să câștige circa 10.000 de lei pe lună, adică mai mult decât primea înainte într-un an.

Lucian Judele are șanse foarte mici să câștige, deoarece PNL nu mai pare dispus la o alianță cu USR în București. USR s-a prăbușit în sondaje, fiind evaluat între 10 și 14%. Chiar dacă USR-iștii au făcut alianță cu PMP și Forța Dreptei, șansele lor la victorie sunt în continuare foarte mici, riscând să fie depășiți inclusiv de AUR.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL