Capitala Vietnamului, pe primul loc în topul celor mai poluate orașe. Pe ce loc este București

Sursa: profit.ro

Străzile din capitala Vietnamului, Hanoi, au fost învăluite de un smog dens care a redus dramatic vizibilitatea din cauza poluării atmosferice cauzate de nivelurile ridicate de particule provenite din emisiile vehiculelor și de praful fin asociat cu industria de construcții, informează Reuters.

Nivelul particulelor mici periculoase – cunoscute sub numele de PM2,5 – din aerul din Hanoi era de 186 micrograme pe metru cub la sfârșitul zilei de luni, cel mai ridicat nivel dintr-o listă cu cele mai poluate orașe din lume, potrivit datelor furnizate de AirVisual, care oferă informații independente privind poluarea aerului la nivel mondial prin intermediul unei aplicații pentru telefoanele mobile, scrie Agerpres.

„Acest lucru este dăunător pentru sănătatea noastră”, a declarat Duong Kim Oanh, un locuitor din Hanoi în vârstă de 58 de ani. „Cred că poluarea din Hanoi este cauzată de un număr mare de vehicule personale și de praful fin provenit de la toate construcțiile, plus această vreme rece”, a adăugat el. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale din 2021, emisiile provenite de la cele 8 milioane de vehicule înregistrate în Hanoi au reprezentat 30% din poluarea cu particule, iar emisiile din industrie alte 30 de procente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL