Care este ultima zi în care poți să depui cererea pentru ajutorul de încălzire

foto: unsplash.com
Sursa foto: Unsplash

Dacă locuiești la bloc și te încadrezi la această categorie de persoane, însă ai uitat să depui cererea pentru sprijinul financiar, trebuie să știi că mai ai o șansă. Iată despre ce este vorba.

Persoanele care locuiesc la bloc în România și nu au depus încă cererile pentru ajutorul la încălzire au o șansă în continuare să aplice pentru el. Această formă de sprijin este destinată persoanelor aflate în situații vulnerabile în sezonul rece, între 1 noiembrie 2023 și 31 martie 2024.

Cu toate că termenul limită inițial pentru depunerea cererilor a fost 15 octombrie, cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate încă mai pot solicita sprijin, cu mențiunea că cererile depuse după această dată nu vor primi suma maximă a ajutorului pentru încălzire.

Conform prevederilor legale, consumatorii aflați în situații vulnerabile trebuie să depună o cerere însoțită de o declarație personală care să includă informații despre componența familiei, veniturile acesteia și modul de încălzire utilizat. Aceste documente pot fi depuse la primăria localității în care se află locuința, fie individual, fie prin intermediul asociațiilor de proprietari sau locatari. Termenul obișnuit de depunere a acestora este până la 15 octombrie a fiecărui an.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL