Casa Isărescu, podgoria deținută de guvernatorul Băncii Naționale, se face producător de energie electrică

Mugur Isarescu
Sursa foto: INQUAM / Sabin Cirstoveanu

Casa Isărescu, podgoria deținută de guvernatorul Băncii Naționale, intră în producția de energie electrică, arată datele din Monitorul Oficial consultat de Economica.net.

Societatea prin care funcționează podgoria guvernatorului Mugur Isărescu trece la producția de energie electrică. Firma Măr SRL și-a completat recent obiectul de activitate: producția de energie electrică, transportul energiei electrice, distribuția energiei electrice, comercializarea energiei electrice, lucrări de instalații electrice.

Afacerea cu vin a familiei Isărescu merge pe plus de la înființare. Niciun an cu pierdere, deși profitul s-a redus în ultimii doi ani de la vârful atins în 2020.

Cifra de afaceri înregistrată de firma deținută de Mugur Isărescu a fost anul trecut de 5,93 de milioane de lei, circa 1,18 milioane de euro. Față de 2021, afacerile au scăzut aproape insesizabil, cu 0,25%.

În schimb, profitul net al companiei Măr S.R.L. a crescut cu 43%, de la 952.000 de lei în 2021, la 1,36 de milioane de lei în 2022. Creșterea vine totuși după recordul din 2020, când profitul net a fost de aproape 1,9 milioane de lei.

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) deține 54,01% din Măr SRL, restul asociaților fiind soția acestuia, Elena, care deține 25,39% și copii lor, Costin și Lăcrămioara, fiecare cu 10,3% din firmă, potrivit Termene.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL