Cătălin Drulă apără penalii din USR. După Vlad Voiculescu, cazul Flaviei Boghiu

Şedinţa Comitetului Politic al Uniunii Salvaţi România, București, 28 ianuarie 2024. Inquam Photos/Saul Pop

Cătălin Drulă continuă să apere penalii din USR. După ce l-a apărat pe Vlad Voiculescu, incluzându-l pe lista USR la europarlamentare, acum Drulă o apără și pe viceprimarul USR al Braşovului, Flavia Boghiu.

„Disperarea celor care știu că li se apropie sfârșitul politic.

Astăzi este despre hărțuirea primarilor și viceprimarilor USR folosind instituțiile de forță.

Pe scurt, despre ce e vorba.

Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului, a fost chemată la DNA în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL și un dezvoltator imobiliar care voia să construiască blocuri pe dealurile Brașovului, dar a fost oprit de USR. E același rechin imobiliar care i-a transmis public Flaviei că vrea să o vadă în scaun cu rotile.

Serviciul de Administrare Patrimoniu, instituția care a dat în folosință spațiul pentru organizarea unui eveniment cultural, era condusă, culmea ironiei, chiar de viceprimarul care a făcut plângerea penală. Un dosar atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază, în anul 2022.

Acum suntem în an electoral. Dosarul a fost redeschis. Convenabil pentru PNL.

Suntem obișnuiți cu astfel de presiuni. Aleșii noștri locali sunt obișnuiți să fie hărțuiți zilnic. Nu există instituție a statului aflată sub controlul PSD și PNL care să nu fi încercat să ne blocheze primarii.

Ne transmit disperați semnale să ne oprim. Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, vă spun din nou: nu cedăm! Alianța Dreapta Unită merge înainte, cu și mai multă îndârjire. Noi suntem sfârșitul puterii voastre politice și știți asta.

Anul acesta, indiferent câte dosare faceți și ce alegeri mai comasați, veți plăti pentru tot răul făcut României.

Pentru români, am un mesaj: veniți alături de noi. Veniți alături de noi să îi oprim și să construim România modernă la care visăm cu toții”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului, e urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu

Amintim că viceprimarul USR al Braşovului, Flavia Boghiu, şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul „Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local, potrivit unui comunicat al instituției.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectele Flavia-Romona Bighiu, viceprimar al municipiului Braşov, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Braşov, pentru săvârşirea a câte unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

DNA arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că în perioada 1 aprilie – 10 august 2021, „cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii, să folosească imobilul denumit «Catacombe Braşov», aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente”.

„Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”, adaugă DNA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL