„Cazul Halep va încuraja dopajul“: analiștii BBC au sfâșiat dosarul Simonei într-un podcast incendiar

Simona Halep
Sursa foto: Simona Halep

Cine insistă și acum că lumea ar fi trebuit să creadă orbește în nevinovăția Simonei Halep (32 de ani) după primul verdict, anunțat de Sport Resolutions și argumentat cu o motivare de 126 de pagini (!), ar face bine să-și aloce 30 de minute din timp pentru a asculta discuțiile în jurul subiectului în cel mai recent episod din „The Tennis Podcast“.

Pentru că aici, cei trei britanici, prezentatorii Catherine Whitaker și David Law, plus invitatul lor, Matthew Roberts, toți aflați în postura unor observatori neutri, s-au arătat bulversați de ce s-a întâmplat în cazul Halep. Concret, vorbim despre ceea ce „Adevărul“ a semnalat, încă de săptămâna trecută, și anume faptul că două instanțe diferite, Sport Resolutions și Tribunalul de Arbitraj Sportiv, s-au uitat la același set de probe și au ajuns la niște concluzii diametral opuse! De aici, și diferența colosală care a existat între cele două verdicte: o suspendare de 4 ani, redusă la doar 9 luni la apel!

Primul care a luat cuvântul, după introducerea făcută de Catherine Whitaker, cu cronologia cazului, a fost David Law. Vorbim despre un nume foarte respectat în lumea comentatorilor de tenis, cu peste 20 de ani de experiență. Din 2002, Law comentează turneele de Grand Slam pentru BBC și BT Sport. De asemenea, timp de 12 ani s-a ocupat de partea de comunicare la turneul de categoria ATP 500, The Queen’s Championships.

Întrebat ce crede despre cazul Halep, David Law și-a început discursul cu un oftat lung. „Frustrare. Asta simt, în primul rând. Două instanțe analizează niște probe identice. Prima dă o suspendare de 4 ani, în condițiile în care s-a cerut una de 6 ani, iar a doua vine și o reduce la 9 luni. Cum putem fi într-o asemenea situație după tot acest timp?! În care două instanțe văd aceleași probe și le evaluează în moduri atât de diferite… Pentru mine, acest caz mi-a distrus încrederea în acest sistem. Nu știu cum pot să mai am încredere în verdictele furnizate de el. Mă simt ca un naiv acum, când îmi aduc aminte că am avut încredere în prima decizie, după acel proces de lungă durată (n.r. – de la Sport Resolutions). Un verdict care a putut fi schimbat atât de drastic la apel…“, și-a început David Law răspunsul pentru Catherine Whitaker.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL