Ce ne așteaptă în anul financiar 2024, cifre oficiale. Românii sunt mai optimiști decât restul europenilor

Sursă foto: Facebook / Sellers Law Firm - Attorneys at Law

“În România, indicatorul sentimentului economic înregistrează o valoare mai ridicată față de media UE (95,6 puncte), situându-se în luna decembrie 2023 la un nivel de 102,4 puncte, în creștere față de luna noiembrie 2023.

Sentimentul economic are un nivel mai ridicat în România comparativ cu media e,uropeană, ceea ce indică faptul că românii au mai multă încredere în viitorul lor economic decât locuitorii majorității țărilor din Europa. Analiștii confirmă, de altfel, că sunt șanse mari ca 2024 să fie un an bun, scrie www.studiifinanciare.ro.

În România, indicatorul sentimentului economic înregistrează o valoare mai ridicată față de media UE (95,6 puncte), situându-se în luna decembrie 2023 la un nivel de 102,4 puncte, în creștere față de luna noiembrie 2023. În România, încrederea în sectorul comerțului cu amănuntul a crescut cu 1,9 puncte față de valoarea înregistrată în luna anterioară, în timp ce încrederea în sectorul industrial a scăzut cu 0,3 puncte comparativ cu luna precedentă.

”În România, indicatorul sentimentului economic înregistrează o valoare mai ridicată față de media UE (95,6 puncte), situându-se în luna decembrie 2023 la un nivel de 102,4 puncte, în creștere față de luna noiembrie 2023. În România, încrederea în sectorul comerțului cu amănuntul a crescut cu 1,9 puncte față de valoarea înregistrată în luna anterioară, în timp ce încrederea în sectorul industrial a scăzut cu 0,3 puncte comparativ cu luna precedentă”, arată sursa citată citând un raport oficial.

De altfel, abordările sunt mai degrabă pozitive și la nivelul analiștilor, în ceea ce privește evoluția economiei României și, în general, a economiilor din Europa de Sud Est, în 2024. Regiunea din care și România face parte își va reveni, spun analiștii, mai repede decât țările mai dezvoltate, din zona Centrală și de Vest.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL