Ce nouă funcție a fost adăugată sistemului e-factura? Ar trebui să facă automat conversia

Sursa foto: anaf.ro

O nouă funcţie a fost adăugată la sistemul e-factura, dar mai sunt probleme. Ultima noutate, în ce privește e-Factura, este că, în sfârșit, se poate face automat conversia din formatul .xml, în formatul .pdf.

O nouă funcţie a fost adăugată la sistemul e-factura, dar mai sunt probleme. Ultima noutate, în ce privește e-Factura, este că, în sfârșit, se poate face automat conversia din formatul .xml, în formatul .pdf, printr-o simplă apăsare de buton.

Ministrul a insistat mult, pentru asta. Până acum, conversia se făcea manual, iar Finanțele au raportat și un milion de facturi pe zi.

Sursele din Ministerul Finanțelor spun că îmbunătățirile pentru această schimbare majoră de sistem, de raportare a facturilor, care a luat pe toată lumea prin surprindere, se realizează constant, conform Digi24.

Trecerea la sistemul unic de raportare a facturilor în mediu electronic la ANAF a întâmpinat o serie de probleme în aplicare, de la 1 ianuarie, când e-Factura a devenit obligatorie în relațiile comerciale dintre firme.

În Informatică, aceste greşeli sau erori se numesc „bug”-uri. Totuşi, rezolvarea acestui „bug” esenţial nu a finalizat problemele. Ca să înţelegem de ce, trebuie să vedem ce face orice firmă.

Administratorii (sau contabilii firmei) emit factura în format .pdf, apoi o convertesc în format .xml, pentru că altfel nu poate fi uploadată în sistemul informatic e-factura.

Apoi, are loc inversul: contabilii firmei downloadează .xml-ul facturi şi îl convertesc în pdf. Contabilii, obligatoriu, au făcut Informatică în facultate şi ştiu să scrie o factură în .xml, administratorii nu neapărat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL