Ce prețuri și ce performanțe are noua Dacia Spring

Sursă foto: dacia.ro

Dacia a publicat prețurile pentru Spring facelift, iar modelul rămâne cea mai ieftină mașină electrică din Europa, cu un preț de bază de 16.900 de euro, TVA inclusă, sau de 11.800 de euro, în România, prin programul Rabla 2024. 

Noul Spring beneficiază de un design complet refăcut și de echipamente moderne, oferind cel mai bun raport preț/prestații din segmentul său. Modelul va putea fi comandat în România înainte de sfârșitul lunii aprilie, primele livrări către clienți fiind prevăzute pentru luna septembrie. Noul Spring adoptă noua identitate vizuală a mărcii, inaugurată pe ultima generație a modelului Duster. Cu un aspect mai robust și cu mai multă personalitate, noul model devine mai atrăgător. Designul a fost complet refăcut, atât la exterior, cât și la interior, pavilionul fiind singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară.

Dacia Spring este disponibilă într-o gamă de șase nuanțe, inclusiv noul Beige Safari și Brick Red. Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu două difuzoare, conexiune Bluetooth, un port USB. Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10″, care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2): frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall), a comunicat Dacia. Cu o greutate de 984 kg în echiparea superioară Extreme, Dacia Spring este singurul automobil 100% electric din Europa care are mai puțin de o tonă. Greutatea redusă, combinată cu eficiența motorului noului Spring, îi permite să ofere un consum de energie sub 14,6 kWh/100 km, menținând astfel costurile de utilizare la un nivel scăzut, a comunicat compania.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: