Milionarul Călin Donca, reţinut după ce ar fi păcălit oamenii cu criptomoneda sa. Oferea sfaturi online 

Calin Donca
Sursa foto: Facebook

Milionarul Călin Donca a fost plasat în arest preventiv de către ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate, fiind acuzat de evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital pentru a promova o criptomonedă dezvoltată de el și partenerii săi. Călin Donca, clasat în topul celor 500 de români cu cea mai mare avere, este recunoscut în special pentru colecția sa de mașini de lux, evaluată la nu mai puțin de 2 milioane de euro, arată observatornews.ro.

Călin Donca e acuzat că, împreună cu alţi patru oameni de afaceri şi-ar fi ascuns veniturile pentru a nu plăti taxe şi impozite. Procurorii mai spun că a delapidat mai multe societăţi şi că vindea criptomonede despre care minţea că pot aduce câştiguri de 100 de ori mai mari ca investiţia.

DIICOT: Înşelăciune cu criptomonede

  • Reporter: Câte persoane aţi înşelat, domnule Donca?
  • Călin Donca: Niciuna.
  • Reporter: Vă pare rău pentru ce aţi făcut?
  • Călin Donca: Dacă n-am înşelat…

Milionarul „model” pe internet

„Alte sfaturi pentru top 10 criptomonede: poţi să afli în cazul în care faci research. Dar mare atenţie la cine faci research, mare atenţie de cine asculţi, pentru că majoritatea celor care vorbesc pe YouTube nu au banii la care visezi”, spunea Donca.

Donca în schimb, îi are şi se laudă cu ei. Locuieşte într-o vilă de peste un milion de euro în Braşov. Iar garajul său este salon auto, după cum a explicat în emisiunea Chefi la cuţite: „De la cea mai ieftină, la cea mai scumpă. Soţia are un X7M, un seria 7 pe care l-am schimbat cu I7 care vine acum. Am un Aventador, am un Urus, am un McLaren 720 modificat. Şi parcă mai aveam ceva, dar îmi scapă…”

Tot de la bolizi ar fi pornit şi dosarele sale penale.

Cum şi-a făcut Donca averea

Călin Donca a făcut avere din afacerile cu panouri fotovoltaice şi a intrat de tânăr în top 500 cei mai bogaţi români. În ultimii ani, pe canalul de YouTube oferea sfaturi de afaceri pentru peste 50.000 de urmăritori. Pe mulţi dintre aceştia i-a convins să investească în proiectul său de monedă digitală.

Citește mai mult pe observatornews.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: