Tragedie în Italia: Cel puţin 21 de morţi, într-un accident rutier lângă Veneţia

Sursa foto: Il Giornale
Sursa foto: Il Giornale

Cel puţin 21 de persoane au murit şi 18 sunt rănite după ce un autobuz plin a căzut marţi seara de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneţia, relatează presa italiană, care citează un bilanţ anunţat de prefectură.

UPDATE – Trei ucraineni, un croat, un german şi un francez se numără printre răniţi, scrie France-Presse, citând un purtător de cuvânt al municipalităţii.

În acest moment, bilanţul rămâne de 21 de morţi şi 18 răniţi, în marea lor majoritate cetăţeni străini de diferite naţionalităţi.

Patru minori sunt spitalizaţi, doi tineri de 16 ani şi doi copii.

”A existat un zvon că autobuzul a luat foc, dar a fost doar un început de incendiu care a fost imediat stins. A fost un autobuz electric care s-a prăbuşit de la 10 metri şi nu cred că a lovit cablurile de înaltă tensiune, ci s-a prăbuşit pe drumul de legătură Carbonifera, care se conectează direct la sistemul de autostrăzi din Veneto”, a fost declarat consilierul pentru drumuri al municipalităţii din Veneţia, Renato Boraso, pentru Sky Tg24.

În acest moment dinamica accidentului rămâne de neînţeles, sperăm că mâine, la lumina zilei, vom putea înţelege ce s-a întâmplat, a declarat preşedintele regiunii Veneto.

Încă nu se poate face un bilanţ definitiv al accidentului în care a fost implicat un autobuz în Mestre. Vehiculul nu a fost încă îndepărtat, pentru că există riscul unui nou incendiu. Autobuzul avea, de fapt, o dublă alimentare, electrică şi cu metan, şi se fac eforturi pentru a răci bateriile pentru a împiedica reaprinderea flăcărilor. Temerea salvatorilor este că în autobuz se aflau mai mulţi pasageri decât cei declaraţi şi nu este exclus nici ca, atunci când vehiculul a distrus bariera de protecţie, să fi trecut peste cineva. Prin urmare, numai după ce vehiculul va fi îndepărtat, se va putea exclude prezenţa altor victime sau răniţi, potrivit Sky Tg24.

UPDATE –  Ucraineni la bordul autocarului

Potrivit Corriere del Veneto, autobuzul, care funcţiona cu metan, era încărcat cu turişti, iar la bord se afla un grup de ucraineni.

Potrivit prefecturii, bilanţul de până acum este de 21 de morţi, între care doi copii şi un adolescent, 15 răniţi, unii dintre ei în stare foarte gravă.

Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită: autobuzul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonajt în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri.

Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice.

Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

„Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi”. Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni.

Autobuzul care s-a prăbuşit de pe pasarelă efectua un serviciu în numele unui camping local, probabil Hu din Marghera.

Preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, i-a telefonat primarului din Veneţia, Luigi Brugnaro, pentru a-şi exprima condoleanţele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: