CEO-ul Poștei: Vom închide pe profit, restructurarea continuă. Va fi o presiune pe departamentele care nu performează

Sursa: Facebook

Principalii indicatori financiari ai Poștei Române pentru acest an se vor încadra în prevederile bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, aprobat de Guvern în luna martie a acestui an, spune directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan.

„Vom închide pe profit, care se va încadra în buget. La venituri totale, gradul de realizare este de 99,8%. La cheltuieli totale, am ajuns la 99,4%. Cifrele finale vor fi stabilite după închiderea anului, decembrie fiind o lună mai importantă în activitatea companiei”, a spus Ștefan.

Potrivit bugetului aprobat, veniturile totale ale Poștei Române vor atinge 1,661 miliarde de lei, cheltuielile totale au fost estimate la 1,653 miliarde de lei, iar profitul net la 5,654 milioane de lei.

În 2022, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, veniturile totale ale Poștei Române s-au situat la 1,514 miliarde de lei, cheltuielile totale au însumat 1,496 miliarde de lei, iar profitul net a atins 11,259 milioane de lei.

„Pentru 2024, compania își propune să înregistreze cea mai bună creștere nominală a veniturilor totale. Măsurile din ultimii doi ani asigură premisele unei creșteri sănătoase pentru 2024”, a spus Ștefan.

El a adăugat că programul de restructurare a Poștei Române va continua „atât timp cât voi fi director general”.

„Va fi o presiune pe departamentele care nu performează. Regulat, evaluăm fiecare structură în parte. Cine își face treaba, rămâne, cine nu, se reorganizează și se redistribuie forța de muncă. Nu concediem pe nimeni din zona operațională, ci doar din zona administrativă”, a spus directorul general al companiei.

În primăvară a fost relatat că Poșta Română intenționează să concedieze peste 500 de salariați, la nivel național.

Poșta Română are ca acționari Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării (MCID) – 93,75% din acțiuni și Fondul Proprietatea, cu o participație de 6,25%.

Poșta este cel mai mare operator local de profil, are peste 24.000 salariați și o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL