Cine se va ocupa de climă în Europa: un politician care a lucrat pentru Shell și un politician cu școală la Moscova

Sursa foto: The President/European Parliament

Politicianul olandez Wopke Hoekstra, care a lucrat pentru Shell și McKinsey, este tot mai aproape să devină comisarul european pentru climă, în ciuda criticilor primite. Acesta va fi supravegheat de Maroš Šefčovič, un politician cu școală la Moscova, în URSS, transmite The Guardian.

Olandezul care a lucrat pentru Shell și McKinsey, recomandat de Ursula von der Leyen pentru funcția de comisar pentru climă, a primit undă verde de la deputații europeni.

Wopke Hoekstra, care a fost ministru de externe al Țărilor de Jos, a lucrat pentru o companie petrolieră și o firmă de consultanță înainte de a intra în politică. Acesta a fost chestionat de deputații europeni din comisia de mediu a Parlamentului European cu privire la cv-ul său și angajamentul său față de acțiunea climatică în timpul unei sesiuni de trei ore ce a avut loc luni seara.

Hoekstra și-a exprimat clar poziția față de industria petrolului, spunând comitetului: „Combustibilii fosili trebuie să devină istorie, cu cât mai devreme, cu atât mai bine”.

Într-o audiere separată de marți, comisarul slovac, Maroš Šefčovič, a fost chestionat cu privire la extinderea fișei postului pentru a finaliza acordul ecologic european.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL