Cine sunt cei mai bogați oameni de pe Pământ. Elon Musk ocupă primul loc în clasamentul Forbes

Elon Musk
Sursa foto: Profimedia

Bogații lumii au devenit și mai bogați. Averile primilor zece miliardari de pe planetă au crescut în decembrie cu 115 miliarde de dolari. Cu aproape 10% mai mult față de luna trecută. Un sfert din surplus se datorează creșterii averii lui Elon Musk, cel care ocupă primul loc în clasamentul Forbes. 

Locul 1 este ocupat de miliardarul Elon Musk, cu o avere de 245,3 miliarde $. În vârstă de 52 de ani, Elon conduce companiile Space X, Tesla și X (Twitter).

Pe locul 2 se află Bernard Arnault. În vârstă de 74 de ani, el are o avere de 191, 3 miliarde $, coborând astfel pe locul 2 în topul Forbes, pe 8 iunie 2023.

Miliardarul deține 70 de mărci de haine și cosmetice precum Louis Vuitton, Christian Dior și Sephora.

Jeff Bezos are 59 de ani și este pe locul 3 în topul bogaților lumii, cu o avere de 168,4 miliarde $. El este fondatorul retailerului online Amazon.

În prezent, Bezos deține mai puțin de 10% din acțiunile Amazon. Miliardarul nu mai este CEO-ul Amazon. Este doar președintele companiei.

Pe locul 4, cu o avere de 146,5 miliarde $, se află Larry Ellison, în vârstă de 79 de ani.  Ellison este co-fondatorul firmei Oracle pe care a condus-o până în 2014. Acum ocupă funcția de președinte în companie. A cumpărat o insulă din Hawaii în valoare de 300 milioane $.

Warren Buffett ocupă locul 5 în clasamentul celor mai bogați oameni de pe Pământ, cu o avere de 119,3 miliarde $. În vârstă de 93 de ani, Buffett controlează zeci de firme din domenii precum asigurări, construcții, mobilă și transporturi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: