FOTO Care sunt noii comisari europeni. Prima reacție a Corinei Crețu

 

Potrivit anunțului oficial al președinteleui- ales al Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, Corina Crețu a primit postul de comisar european pentru politici regionale din partea României. 

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Corina Crețu a transmis că se bucură foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important și că e pregătită să își asume responsabilitatea acestui portofoliu.

„Mă onorează desemnarea Preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în funcţia de Comisar European, ca şi susţinerea Guvernului României. 
Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. 
Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, a scris Corina Crețu într-o postare pe o pagină de socializare. 

FOTO

comisari europeni

Președintele ales, Jean-Claude Juncker a declarat că până joia trecută a trebuit „să se lupte pentru a avea încă două doamne comisar”.

„Mi-a fost foarte greu să am în comisie nouă comisare. Am început cu trei. Până joia trecută, încă a trebuit să mă lupt pentru a avea încă două doamne comisar. Ştiu că nu e un progres în ceea ce priveşte egalitatea de gen, dar măcar nu am făcut un pas înapoi. M-am ţinut de cuvânt: trei din posturile de vicepreşedinţi sunt femei puternice”, a declarat Jean-Claude Juncker.

Totodată, Juncker a afirmat că poate băga mâna în foc pentru experiența și competența comisarilor europeni.

„Chiar pot să bag mâna în foc pentru experienţa şi competenţa comisarilor. Echipa mea are nouă foşti prim-miniştri sau viceprim-miniştri şi şapte comisari„, a transmis Juncker.

comisari europeni 2

 

sursa foto: europa.eu

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL