Ciolacu, despre reducerea cheltuielilor bugetare: Statul trebuie să fie primul care face economii

marcel-ciolacu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri că în şedinţa de Guvern vor aproba o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar.

”Am spus de la bun început că statul trebuie să fie primul care face economii”, a arătat premierul, el precizând că actul normativ ”nu se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acţiuni şi programe de sănătate, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar şi nici în cazul proiectelor finanţate din fonduri europene.

„Astăzi, aprobăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar asumat prin Programul de Convergenţă. Am spus de la bun început că statul trebuie să fie primul care face economii. De aceea, limităm şi reducem cheltuielile bugetare până la sfârşitul acestui an. Trebuie să ţinem deficitul sub control şi să nu punem în pericol fondurile europene sau PNRR-ul”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern. Şeful Executivului a precizat că ”actul normativ ”nu se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acţiuni şi programe de sănătate, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar”.

”De asemenea, limitările nu se aplică în cazul proiectelor finanţate din fonduri europene. Pentru finalizarea acestora, Guvernul va face alocări din Fondul de rezervă”, a mai arătat Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL