Ciolacu cere ministrului Muncii modificarea legislaţiei privind centrele de îngrijire

Marcel Ciolacu
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Premierul Marcel Ciolacu cere ministrului Muncii modificarea legislaţiei privind centrele de îngrijire, el solicitându-i Simonei Bucura Oprescu ca până pe 31 august să finalizeze proiectul de lege, pentru a-l înainta Parlamentului la începutul sesiunii din luna septembrie. Şeful Executivului i-a cerut ministrului Câciu să lanseze apelul de proiecte privind o finanţare europeană pentru comunităţi pentru vârstnici şi a menţionat că există fonduri europene pentru astfel de centre, 80 de milioane de euro disponibili şi din discuţiile sale, la Comisie, pot creşte suma până la 110 de milioane.

”Sunt ferm convins că demiterile şi demisiile sunt necesare dar nu rezolvă decât o parte a problemei. De aceea, urmează cealaltă parte esenţială, modificarea legislaţiei privind acreditarea, licenţierea, monitorizarea şi controlul acestor centre”, a anunţat şeful Executivului.

Marcel Ciolacu a subliniat că ministrul Muncii va veni rapid cu noile modificări legislative.

”Săptămâna viitoare vom avea deja consultări cu organizaţiile civice şi asociaţiile de bolnavi cu dizabilităţi. Până pe 31 august trebuie să finalizaţi, doamna ministru, un proiect de lege pe care să îl înaintăm Parlamentului în această sesiune care începe la 1 septembrie”, a spus premierul.

Şeful Executivului s-a adresa şi ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

”Domnule ministru, înţeleg că există fonduri europene pentru astfel de centre şi aveţi un apel în pregătire, mai mult, ghidul este deja gata. Sunt 80 de milioane de euro disponibili şi din discuţiile mele, la Comisie, putem creşte suma până la 110 de milioane. Sunt convins că puteţi lansa acest apel, comunităţi pentru vârstnici, în cursul lunii august”, a mai anunţat premierul.

 

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: