Ciolacu, criticând AUR la Congresul PRP, despre limitarea plăților cash: „Sunt o tinichea plină de minciuni”

Sursa foto: Inquam / George Călin
Sursa foto: Inquam / George Călin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a catalogat duminică, la Congresul Partidei Romilor Pro Europa, drept „o nouă minciună şi o nouă provocare” informaţiile care circulă în spaţţiul public privind limitarea folosirii banilor cash, apelând la un joc de cuvinte pentru a lansa un atac la adresa AUR, care transmite astfel de informaţii. „Oameni buni, cui să mă adresez cel mai bine? Ce specialişti am eu mai buni decât dvs în aur? Oameni buni, sunt o tinichea, aurul lor e o tinichea plină de minciuni”, le-a spus Ciolac, romilor reuniţi, duminică, la Sala Palatului.

Ciolacu a vorbit duminică, la Congresul reprezentanţilor comunităţilor rome, despre  „o nouă minciună şi o nouă provocare, cea cu cash-ul”, folosind un joc de cuvinte pentru a ataca AUR, care a sustinut inclusiv că limitarea plăţilor cash este o chestiune de libertate, precum ăi organizarea unui referendum pe acest subiect.
„E cineva de aici care nu are cash la el? Mariane, în ultimul timp nu au cash la ei?”, a spus Ciolacu, adresând a doua întrebare lăutarului Marian Mexicanu, invitat la Congresul romilor, unde a şi susţinut un spectacol.
„Credeţi că viitoarea conducere pe care o să o alegeţi nu o să aibă cash în seara asta la ei? Că nu mai poţi să vinzi porcul, nu poţi să vinzi porcul, nu poţi să vinzi calul, nu poţi să cumperi calul, că-ţi trebuie certificat? Oameni buni, cui să mă adresez cel mai bine ce specialişti am eu mai buni decât dumneavoastră în aur? Oameni buni, sunt o tinichea, haurul lor e o tinichea plină de minciuni. Reţineţi de la mine acest lucru! Nu au nicio treabă cu realitatea. Până şi eu care nu mă pricep foarte bine am râcâit pe bordură şi am văzut că e tinichea”, a spus Ciolacu.
Liderul AUR George Simion a anunţat că partidul iniţiază demersurile pentru două referendumuri, unul fiind pentru introducerea în Constituţie a plăţilor numerar

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: