Ciolacu, despre candidatura la Președinție: Mergem mai departe! Pâș, pâș, pâș, pâș așa

Sursa foto: x

În cadrul conferinței de presă susținută la Bruxelles, Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnalişti dacă se vede în turul al doilea cu Nicolae Ciucă şi a spus că el şi-a arătat intenţia de a candida în interiorul partidului.

„Nu ştiu, vom vedea. Românii hotărăsc, dacă nu… Sunt prea mulţi de „dacă”. Momentan mi-am arătat intenţia de a candida în interiorul partidului pentru această funcţie. Cred că astfel de întrebări sunt binevenite, ca întotdeauna, dar mai ales după Congres, că poate colegii mei nu mă votează”, spune Ciolacu.

De asemenea, întrebat ce va face dacă va ajunge în turul al doilea cu Nicolae Ciucă şi dacă mai există discuţia privind un tandem în funcţie de cel care câştigă să-l numească pe celălalt premier, Marcel Ciolacu a spus că nu există o astfel de înţelegere.

„Nu. Am văzut ce a însemnat să avem un preşedinte care şi-a dorit „Guvernul său”, fără să ţină cont de voinţa românilor. A rezultat, timp de 8 luni, o struţocămilă, un guvern de dreapta mai mult decât dezastros, la care trebuie să îndreptăm şi în acest moment anumite lucruri, inclusiv în PNRR. Dacă vreţi, vă pot detalia toate tâmpeniile trecute şi toată abordarea neprofesionistă şi secretă când au făcut acest PNRR. Nu, cred că românii vor decide cine va fi şi preşedintele României şi cine va fi şi viitorul prim-ministru”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu a afirmat în conferința de presă că speră să fie votat de colegii de partid drept candidat al PSD la alegerile prezidențiale, urmând să vadă ulterior ce va face din poziția de candidat. Strategia de campanie a lui Marcel Ciolacu după obținerea votului partidului e deocamdată neclară, el mărginindu-se să o exprime în două cuvinte – „pâș, pâș” – fără să explice ulterior ce-a vrut să spună.

„Să ştiţi că – ca profil – eu sunt un om foarte simplu. Lucrurile pe care m-aţi întrebat deja sunt mult prea sofisticate pentru mine, chiar şi politic. Nu am nicio înţelegere cu nimeni. Voi candida dacă colegii mei îmi vor acorda votul sâmbătă, mergem mai departe. Şi urmă, vedem. Pâş, pâş, pâş, pâş, aşa!”, a mai declarat preşedintele PSD.

El s-a prezentat drept un om „foarte simplu”, în contextul în care mai mulți lideri PSD, inclusiv secretarul general al PSD, Paul Stănescu, au declarat că Marcel Ciolacu ar avea „o inteligență peste medie”.

Liderul PSD se pregătește pentru congresul partidului de sâmbătă, când va cere votul delegaților pesediști atât pentru un nou mandat de șef al PSD, cât și pentru poziția de candidat al partidului în alegerile prezidențiale din 24 noiembrie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: