Ciolacu, despre Firea: A fost de acord, până la urmă, să candideze

Foto Facebook PSD

Marcel Ciolacu a declarat că „40% din lista de consilieri la Primăria generală sunt femei, în zona eligibilă”, chestionat de ce nu a susţinut-o pe Gabriela Firea de la bun început pentru Primăria Capitalei, în condiţiile în care aceasta a purtat, la depunerea candidaturii pentru şefia PMB, un tricou negru pe care scria mesajul „în spatele fiecărei femei de succes se află femei de succes”. Liderul PSD a adăugat că Firea a fost de acord să candideze, în cele din urmă, atunci când coaliţia s-a aflat în impas şi a precizat că aceasta i-a spus: „ Marcel, te rog frumos, să iei decizia cea mai bună care este cea mai bună pentru coaliţia de guvernare şi pentru PSD. Nu ţine cont de mine. Acesta este adevărul adevărat”. Firea a adăugat că nu a ascuns niciodată faptul că este „o feministă convinsă” şi a decis să se îmbrace cu acest tricou pentru a aduce un omagiu celor aproape 65% dintre femeile care au votat-o în trecut şi au fost dezamăgite că nu a ieşit primar general.

„40% din lista de consilieri la Primăria generală sunt femei, în zona eligibilă. Este primul om politic, cred că Olguţa te-a depăşit acolo. M-aţi întrebat de tricou. În al doilea rând, ştiţi toată povestea şi mă bucur mult că doamna Firea a fost de acord, până la urmă, să candideze, aflându-ne într-un impas, nu Marcel Ciolacu, nu Nicolae Ciucă, coaliţia. Am luat decizia de a găsi o persoană care să întrunească acele calităţi astfel încât să ia votul şi de la dreapta şi de la stânga. Ştiţi foarte bine ce a urmat. Nu a fost ceva împotriva doamnei Gabriela Firea. Doamne Gabriela Firea, asta am spus-o şi o mai spun o dată, mi-a spus – «Marcel, te rog frumos, să iei decizia cea mai bună care este cea mai bună pentru coaliţia de guvernare şi pentru PSD. Nu ţine cont de mine». Acesta este adevărul adevărat”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat duminică, de ce nu a fost încă de la început în spatele Gabrielei Firea, în contextul în care aceasta a purtat la depunerea candidaturii pentru şefia PMB un tricou negru cu inscripţia „în spatele fiecărei femei de succes se află femei de succes”.

La rândul ei, Firea a explicat că poartă acest tricou ca un omagiu adus femeilor care au votat-o şi care au fost dezamăgite că a fost aleasă primar, atunci când a pierdut în faţa lui Nicuşor Dan. Ea a mai spus că aproape 65% dintre bucureştenii care au votat-o atunci au fost femei şi a reiterat că este „o feministă convinsă”, iar mesajul de pe tricou nu are vreo altă conotaţie.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL