Ciolacu, întrebat dacă a luat în calcul plecarea lui Iohannis la şefia NATO, înaintea încheierii mandatului

Sursă foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, chestionat vineri la Târgu-Mureş dacă a existat vreo discuţie în ceea ce priveşte propunerea lui Klaus Iohannis la şefia NATO şi dacă a luat în calcul o eventuală plecare a lui Iohannis din funcţia de preşedinte înainte de încheierea mandatului, atunci când aţi decis devansarea alegerilor prezidenţiale, că nu există nicio paralelă între cele două.

„Nu, nu există nicio paralelă între eventuala candidatură a domnului preşedinte Klaus Iohannis la funcţia de secretar general al NATO şi faptul că alegerile pentru funcţia de preşedinte au fost stabilite în coaliţie a se desfăşura în luna septembrie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă a existat vreo discuţie în ceea ce priveşte propunerea lui Klaus Iohannis la şefia NATO şi dacă a luat în calcul o eventuală plecare a lui Iohannis din funcţia de preşedinte înainte de încheierea mandatului, atunci când aţi decis devansarea alegerilor prezidenţiale.

Chestionat ce ar însemna pentru România alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de secretar general al NATO, premierul Ciolacu a răspuns: „Un lucru foarte important”.

„Un român într-un dintre cele mai înalte structuri din lume. Eu susţin şi voi susţine întotdeauna, indiferent ce funcţie vremelnic voi ocupa, orice român pentru o funcţie înaltă în cadrul Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului European, NATO. Sunt, în afară de structurile unde pe familii politice diferite personalităţi din România diferite personalităţi ocupă funcţii”, a conchis Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: