Ciolacu: Nu mai am treabă cu certificatul de revoluţionar, am renunţat; ce se întâmplă e o formă de şantaj mascată

Sursă foto: Marcel Ciolacu
Sursă foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că discuţiile despre o presupusă legătură între certificatul său de revoluţionar şi demiterea şefului Secretariatului pentru revoluţionari, Mihai Dodu, reprezintă „o formă de şantaj mascată” pentru că nu a beneficiat şi a renunţat la orice drepturi care derivă din participarea sa la Revoluţia din decembrie 1989.

Ciolacu a menţionat că fostul premier Nicolae Ciucă, cel care l-a numit atât pe şeful Secretariatului pentru revoluţionari, cât şi pe şeful Corpului de control, la începutul anului a făcut un plan al activităţii de control.

„Nu am cerut Corpului de control al prim-ministrului să se ducă în control la… L-am întrebat pe vicepremierul Marian Neacşu să întrebe şi dânsul: ‘Marcele, aşa avea omul planificat, să facă control la Secretariatul pentru revoluţionari’. Mi-a venit o recomandare a şefului Corpului de control care suna: ‘Se impune schimbarea din funcţie a domnului Dodu’. E confidenţial raportul preliminar. Eu nu încalc legea… ‘Se recomandă pentru anumite fapte care vor fi înaintate la Parchet’. Trăim într-o ţară normală. Dacă mă angajez la un ministru şi, primul lucru, iau o măsură împotriva ministrului şi de acolo ministrul nu mă mai poate să mă dea afară pentru că e o vendetă cu mine? Asta e o formă de şantaj mascată. Nu am nicio treabă cu certificatele”, a afirmat Ciolacu, joi, la România Tv.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL