Ciucă: Admiterea în OCDE, important obiectiv de ţară al României

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a apreciat, în întâlnirea cu secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Ulrik Vestergaard Knudsen, că admiterea României în OCDE reprezintă un important obiectiv de ţară care oferă oportunitatea implementării unor reforme vitale pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, cât şi a nivelului de trai al românilor.

„Am avut astăzi o întrevedere cu Ulrik Vestergaard Knudsen, secretar general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). M-am bucurat să îi fiu din nou gazdă, după ultima sa vizită la Bucureşti în luna iunie a acestui an şi l-am asigurat că vom continua să lucrăm împreună, din poziţia de preşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE. Această comisie parlamentară are un rol esenţial în procesul de aderare a României la Organizaţie, avizând toate actele normative din acest demers. I-am spus înaltului oaspete că admiterea în organizaţia pe care o reprezintă este un important obiectiv de ţară al României”, a scris Ciucă, joi, pe Facebook.

Ciucă a subliniat că, în cadrul comisiei pe care o conduce, se lucrează la implementarea cât mai rapidă în legislaţia naţională a recomandărilor OCDE.

„Un proiect important, pe care Parlamentul l-a tratat cu prioritate, a fost legea de admitere a României în Convenţia Anti-Mită a Organizaţiei. L-am mai informat pe secretarul general adjunct că la comisie avem în lucru răspunsurile la chestionarele trimise de conducerea OECD, organizăm vizitele misiunilor de experţi şi pregătim evaluările care vor fi făcute de cele 26 de Comitete tehnice care analizează dosarul României. Cred cu tărie că admiterea în OCDE reprezintă pentru România oportunitatea prin care se pot face reforme vitale care vor îmbunătăţi atât mediul de afaceri, cât şi nivelul de trai al românilor”, a adăugat Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL