Ciucă: Am asigurat cea mai mare sumă pentru educaţie şi majorări de salarii

Sursa foto: media.pnl.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că din bugetul pe anul viitor cea mai mare sumă a fost alocată pentru Educație, pentru a asigura intrarea în vigoare a salariilor profesorilor și cadrelor nedidactice. 

„Bugetul este ca şi finalizat. Cred că e chestiune de minute, dacă nu, sper că nu mai mult de un ceas, să avem bugetul în transparenţă. Bugetul a fost construit în baza tuturor măsurilor care au fost luate pentru a putea să gestionăm cheltuielile bugetare şi să creştem veniturile şi să asigurăm României dezvoltarea economică. Nu este doar o analiză a noastră, am putut să citim prognozele economice de la instituţiile internaţionale care fac analiză pe macroeconomie şi prognoza este una pozitivă pentru ţara noastră, existând potenţial pentru o creştere economică mai mare decât am avut în anul 2023”, a spus Ciucă la Jurnaluld e seară de la Digi24..

La Educaţie, bugetul a crescut cu 61 de procente faţă de 2023.

„Motiv pentru care, bugetul este unul chibzuit, este un buget în care se asigură obiectivele prioritare, aşa cum ne-am angajat şi anume să alocăm sumele necesare pentru investiţii. Investiţiile sunt motorul de dezvoltare a ţării, sunt motorul de dezvoltare economică. Am văzut foarte clar şi din ultimele date care au fost publicate de către Institutul Naţional de Statistică, după ce a revizuit datele pe primele nouă luni. Şi din toate aceste cifre putem să vedem că avem trei sectoare care contribuie substanţial la produsul intern brut al României, şi anume construcţiile, IT-ul şi agricultura. Avem industria, care continuă să scadă în potenţial. Este o chestiune explicată ca urmare a conexării industriei româneşti la industria vest-europeană. Şi este clar că suntem dependenţi de această influenţă, de efectele care se produc. Avem, de asemenea, un buget prin care am alocat cea mai mare sumă din produsul intern brut pentru educaţie şi am putut să vedem o creştere cu aproximativ 61% a bugetului pentru educaţie, astfel încât să asigurăm intrarea în vigoare a noilor legi ale educaţiei, să asigurăm salariile personalului didactic şi nedidactic, aşa cum ne-am asumat. Şi, desigur, continuarea tuturor obiectivelor de modernizare a educaţiei”, .

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL