Ciucă: Cifrele din economie, argumente pentru Vrancea liberală. Liderul PNL a invocat amintirea lui Cătălin Toma

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Liderul PNL Nicolae Ciucă a invocat, în Vrancea, amintirea liberalului Cătălin Toma, cel care a schimbat judeţul.

„Ultima oară când am fost aici, am fost să-l petrecem pe Cătălin Toma pe ultimul drum, el a schimbat percepția oamenilor de aici. El a făcut politica altfel.”

Pentru Vrancea liberală, contează foarte mult numărul de primari, contează să câștigăm primarii în cât mai multe localități prin a-i convinge pe oameni că administrația liberală se face în folosul oamenilor, a subliniat Nicolae Ciucă.

“Asta s-a întâmplat la CJ Vrancea unde au existat proiecte pentru care Cătalin Toma a făcut tot ce era posibil să convingă la București să se accepte proiecte și să înceapă lucrările la A7. Lucian Bode  a demarat lucrurile în momentul în care era ministru la Transporturi, A7 se poate vedea și de la ieșirea din Focșani, de la Adjud. Odată ce se va întâmpla acest lucru se vor realiza și toate celelalte proiecte din Adjud.  Un alt proiect este Spitalul județean. Nu a fost dată în care să nu ne întâlnim și să nu ni se aducă aminte de proiectul acestui Spital. Spitalul este în anexa proiectelor care va fi finanțat prin programul BEI”, a adăugat el.

Nicolae Ciucă a vorbit şi despre cifrele legate de situaţia economică şi socială în Vrancea.

„Vrancea liberală. Știți cât este PIB-ul la Vrancea? 15,9 miliarde de lei, 1% din PIB la nivel național. PIB-ul pe cap de locuitor este 9569 de euro, ceea ce reprezintă un decalaj față de PIB-ul la nivel național, de 46,3%. Salariul mediu net este de 3.221 lei. Dacă ne uităm la creșterea economică pe anul trecut, aici am avut un procent de 3%. Șomajul este undeva la 4%. Numărul de angajați este aproape de 60 de mii.”

Trebuie să vedem ce înseamnă mediul privat în Vrancea, a adăugat liderul PNL.

“ M-am uitat la primele 10 firme private din Vrancea. Cifra de afaceri este de 2,5 miliarde de lei, sub 1% din cifra de afaceri la nivel național. Asta spune mult despre argumentele noastre pentru Vrancea liberală. Nu trebuie să ne ducem in fața oamenilor cu acele contraargumente ci cu cifre concrete si cu ceea ce am făcut noi in administrațiile locale.”

Articol susținut de PNL

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL