Ciucă, despre șansele lui Sebastian Burduja la Primărie: E opțiunea pentru cei care nu s-au decis încă

Sursa foto: facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi despre decizia coaliţiei de a merge cu candidaturi separate la alegerile pentru Primăria Capitalei că au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului politic. Despre Sebastian Burduja, Ciucă a spus că diferă de ceilalţi, pentru că nu a lucrat în administraţia locală.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de către coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului politic la alegerile locale, pe de o parte iar pe de cealaltă parte considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negatică la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că, orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PNL, fie din partea PSD, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari şi duceau la o confruntare doar între doi candidaţi. În acest moment putem să vorbim despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta, electoratele, atât cel liberal cât şi cel social-democrat, pot să intre cu o altă speranţă”, a spus preşedintele PNL.

El a precizat că PNL vine ”cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a lucrat niciodată în administraţie la nivel local şi practic este singurul candidat care nu este în funcţie şi nici nu a fost vreodată în funcţie”.

Potrivit liderului PNL, decizia a fost luată după ce a vorbit cu Burduja. ”Doar nu credeţi că luam o decizie fără sî vorbesc cu dumnealui. Este absolut normal ca înainte de a anunţa numele să avem o discuţie. Am discutat cu Sebastian Burduja înainte de a lua decizia finală”, a explicat Ciucă.

Despre cine a luat decizia să meargă separaţi la Primăria Capitalei, Ciucă a spus: ”A fost o decizie pe care am luat-o împreună. Fiecare dintre noi, pentru că era clar că nu putem să mergem cu un candidat dintr-o formaţiune sau alta”.

Ciucă a fost întrebat şi despre timpul pierdut cu candidatura anunţată a lui Cătălin Cîrstoiu. ”Sigur, dacă dăm timpul înapoi, putem să vedem că a fost o situaţie generată în momentul în care domnul Cristian Popescu Piedone a decis să intre şi să candideze la primăria generală, din acel moment s-au schimbat datele competiţeii politice şi a trebuit să se refacă toată abordarea pentru campania la nivelul Capitalei”.

Ciucă a fost întrebat şi despre şansele PNL de a câştiga Capitala.

„Şansele PNL sunt date de profilul candidatului, vine de pe funcţia de ministru, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au hotărât în acest moment (..) şi poate să îşi prezinte programul pentru Primăria Capitalei ca un nou intrat în această competiţie”, a mai spus Ciucă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL