Ciucă, după ce Moody’s a reconfirmat ratingul suveran al României: Arată că România are o economie robustă

Premierul Nicolae Ciuca isi anunta demisia din functia de premier, in Bucuresti, 12 iunie 2023. Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Nicolae Ciucă, lider PNL, afirmă că decizia Moody’s de a reconfirma ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă arată că România are o economie robustă, care a făcut faţă provocărilor din ultimul an şi are capacitatea de creştere sustenabilă în anii următori, această situaţie economică solidă fiind rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării liberale.

 

”A treia mare instituţie financiară internaţională notează performanţele economiei româneşti. Agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul de ţară Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt. Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut faţă provocărilor din ultimul an şi are capacitatea de creştere sustenabilă în anii următori. Această situaţie economică solidă este rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării liberale”, afirmă fostul premier.

 

El precizează că anul trecut, România a marcat recorduri istorice în materie de investiţii străine directe, de absorbţie a fondurilor europene, iar valoarea în bani a creşterii economice din anul anterior a fost cât întreg PIB-ul României din 2004.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL