Ciucă explică devansarea alegerilor prezidențiale

Sursa foto: Nicolae Ciuca

Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seara, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că alegerile prezidențiale au fost devansate pentru a nu se suprapune cu alegerile generale și astfel românii să înțeleagă „pentru ce se face campanie” electorală.

Nicolae Ciucă a fost întrebat de ce a fost decisă devansarea alegerilor prezidențiale, din decembrie în septembrie.

„Este un motiv pe care l-am spus de fiecare dată, nu are nicio legătură cu scenarii, ipoteze, e o chestiune care permite ca alegerile să se desfășoare pe baza unei perioade de timp în care să se facă campanie, fără să se suprapună peste alegerile parlamentare.

Era o perioadă de suprapunere care nu lăsa să se înțeleagă pentru ce se făcea campanie. E important să subliniem că am avut mereu o prezență mare la vot la prezidențiale pentru că se alege cea mai reprezentativă persoană, așa că e nevoie de ceva distinct”, a afirmat Ciucă.

Referitor la perioada aleasă pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, o perioadă în care mulți oameni sunt în vacanță, Nicolae Ciucă a afirmat: „Nu am avut cum să le ducem mai târziu pentru că mai târziu însemna că ne ducem mult mai aproape de momentul alegerilor generale”.

Potrivit acestuia, era nevoie de „un moment distinct” pentru alegerea viitorului președinte al României.

„Noi apreciem că e un moment cât se poate de important pentru democrația din România. Cea mai importantă funcție din România să fie aleasă în mod distinct de celelalte alegeri”, a mai adăugat Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: