Ciucă ,întâlniri bilaterale cu lideri politici de centru-dreapta din Suedia, Bulgaria, Serbia şi Italia

Sursa foto:INQUAM Photos/George Calin

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a avut miercuri o serie de întâlniri bilaterale cu lideri europeni, precum şi cu oficiali şi lideri politici de centru-dreapta din Suedia, Bulgaria, Serbia şi Italia, cu ocazia Congresului Partidului Popular European, care se desfăşoară la Bucureşti.

Nicolae Ciucă a discutat cu Hans Wallmark, preşedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Suedia – România, aspecte legate de colaborarea bilaterală dintre România şi Suedia în Uniunea Europeană, liderul PNL adresând felicitări pentru încheierea procesului de aderare a Suediei la NATO.

„Am felicitat Suedia pentru încheierea procesului de aderare la NATO, cu ocazia întrevederii pe care am avut-o cu Hans Wallmark, preşedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Suedia – România. România a fost printre primele ţări care aprobat aderarea Suediei la NATO. Acum ne pregătim să colaborăm în cadrul Alianţei. Îi mulţumesc lui Hans Wallmark că este un prieten al României şi îmi doresc o colaborare cât mai strânsă în cadrul grupului parlamentar de prietenie dintre ţările noastre”, a scris Ciucă pe Facebook.

De asemenea, preşedintele PNL s-a întâlnit cu Boiko Borisov, liderul partidul de guvernământ GERB din Bulgaria, cu care a discutat despre demersurile pentru aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, precum şi despre interesele comune din domeniul energiei şi al securităţii în Marea Neagră.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: