CJ Giurgiu: Proiecte de peste un milion de euro din fonduri europene pentru județ

Sursa foto: Dumitru Beianu

Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, anunță că sunt în derulare mai multe proiecte de infrastructură și modernizare a județului care însumează peste un milion de euro.

,,În județul Giurgiu, avem norocul să bifăm foarte multe investiții de nivel național, cu valoare foarte mare si care vor putea să contribuie la dezvoltarea județului în anii următori.

Ați auzit foarte recent despre luări de poziție ale miniştrilor de Transporturi din cele două țări, România şi Bulgaria, pentru construirea unui nou pod la Giurgiu, peste Dunăre. Şi comisarul european, Adina Vălean a confirmat că există finanțare europeană pentru acest proiect.

Vorbim de finalizarea anului viitor al podului de cale ferată şi refacerea traseului pe un alt culoar european, o cale ferată între Bucureşti şi Giurgiu, ce va avea continuitate până în Asia Mică. Electrificarea căii ferate Bucureşti-Giurgiu se află în acest moment în fază de studiu de fezabilitate.

Autostrada Bucureşti-Alexandria care traversează pe la jumătate județul Giurgiu, se lucrează şi aici la studiul de fezabilitate.

Un alt culoar european de transport, de data aceasta fluvial, proiectul european Fast Danube, pe care îl gestionează o companie națională, dar manager de proiect este un giurgiuvean, Romeo Soare, proiect aflat în implementare. Un culoar european disputat foarte mult, în final, s-a convenit că reprezintă o ocazie atât pentru România cât şi pentru Bulgaria, să dezvolte această categorie de transport, în vederea beneficiului economic al ambelor țări şi nu numai economic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: